Terug naar het overzicht

1. Duurzaam ondernemen; waar begin ik?

Bekijk trailer
Wat ga je leren?
Wat is duurzaamheid?
Bij welke stappen begin ik?
Denken in kansen
1 modules
Duurzaamheid

Wat zit er in deze les?

5 video's
1 Discussie
1 Opdracht

Een eerste start

Er zijn steeds meer bedrijven die zich bezig houden met duurzaam ondernemen, oftewel maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Een hype? Nee, volgens ons niet. Duurzaam ondernemen is een voorwaarde voor ondernemen geworden. Een must voor elke organisatie.

Zo blijkt ook uit onderzoek van ABN-AMRO uit 2020 waarbij 48% van de consumenten aangeeft duurzaamheid (heel) belangrijk te vinden bij de aankoop.  Een klant verwacht dat het bedrijf waar hij of zij iets koopt plannen heeft voor duurzaamheid en dat die duidelijk zijn. Consumenten zijn zich steeds bewuster van de impact van hun consumptiegedrag en verwachten van bedrijven dat zij zich inspannen voor duurzaamheid en hier een actieve rol in spelen.

Je wilt aan de slag met duurzaamheid en vraagt je af waar je nu het beste kunt beginnen? Je hebt vast al eerste stappen gezet, zoals afval scheiden, LED verlichting in de winkel of een elektrisch wagenpark. Wat wordt je volgende stap? In deze video nemen wij jou mee in het belang van duurzaamheid, de verschillende aspecten, de rol van de Overheid en de componenten waar jij als retailer je grootste footprint achterlaat.

Bekijk de 20 minuten durende video hier of bekijk de video’s in opgeknipte blokjes hoofdstuk 1 t/m 5 van deze lesmodule.

En nu verder

Ben je enthousiast geworden om aan de slag te gaan met duurzaamheid en wil je weten welke volgende stappen je kunt zetten? Wij nemen jou stap voor stap mee naar het bereiken van jouw persoonlijke duurzame ambitie.

Dit doen wij aan de hand van de Euretco Sustainable Roadmap. Alle duurzaamheids leermodules op de Euretco Fashion Academy zijn opgebouwd uit de hoofdstukken van deze roadmap. Zo bouw je stap voor stap meer kennis op en werk je aan de doelen die daadwerkelijk impact hebben.

Wil je collega’s enthousiasmeren voor duurzaamheid en de lessen die je hier kan volgen? Begin altijd bij de intrinsieke motivatie die aan bod komt in lesmodule 1; Duurzaam ondernemen, waar begin ik? Als je intrinsiek gemotiveerd bent om aan de slag te gaan, boek je sneller succes.

De lesmodules van de Euretco Sustainable Roadmap vindt je onder ”Lessen” in de menubalk en de volgorde is te vinden met de toevoeging in de titel – module 5/8 (dit betekent module 5 van 8). In de loop van het jaar breiden we uit in leermodules. Zo wordt je niet meteen overspoeld met informatie en blijft de informatie behapbaar.

Tóch niet de juiste les?

Bekijk direct één van onze andere lessen en laat je inspireren!


Notice: Undefined index: label in /var/www/html/web/app/uploads/cache/5eac29e5eaa698c87dff09b87cc06f24cc8f93a8.php on line 26

5. Keurmerken

Duurzaamheid

Notice: Undefined index: label in /var/www/html/web/app/uploads/cache/5eac29e5eaa698c87dff09b87cc06f24cc8f93a8.php on line 26

8. Circulariteit – volgt later

Duurzaamheid
- Geschikt voor Retailer

Notice: Undefined index: label in /var/www/html/web/app/uploads/cache/5eac29e5eaa698c87dff09b87cc06f24cc8f93a8.php on line 26

4. Materialen

Duurzaamheid
- Geschikt voor Retailer - Inkoper - Mode adviseur