Produceren op vraag

Eén van de grootste problemen in de Fashion branche is de enorme overproductie. In 15 jaar tijd, tussen 2000 en 2015, is de hoeveelheid kleding die wereldwijd gekocht is verdubbeld. De gemiddelde duur dat de consument een artikel in zijn bezit heeft wordt alsmaar korter (bron: Ellen MacArthur Foundation). Door de snel opkomende modetrends, wekelijkse nieuwe collecties en lage prijzen wordt de consument overspoeld met aanbod, meer dan dat er vraag naar is. Dit heeft verregaande gevolgen voor de planeet en de vele mensen die de kleding maken. Daarnaast, wat is dan nog de waarde van een kledingstuk?

Bewustwording

Gelukkig is een steeds groter wordende groep mensen zich bewust van de gevolgen van overproductie en kiezen ze bewust voor niet meer, maar beter. Stijlvolle producten, van hoge kwaliteit op een duurzame manier gemaakt. Het zijn jullie klanten. Zij kiezen voor winkelen bij zelfstandige ondernemers.

De mogelijkheden

Momenteel onderzoeken wij met partners de mogelijkheden om de vraag nog beter te voorspellen, zodat het aantal producten wat onnodig wordt gemaakt te verlagen. Dit kan zijn een betere vraag voorspelling op pre order (dat wat je vooraf inkoopt) of re order (nabestellingen of  korte termijn aanbod). Techniek en de hoeveelheid beschikbare data kan hierbij helpen.

Wij leveren een bijdrage aan de volgende Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: